Neplatiči nájemného – Jak se zbavit neplatičů nájemného jednou provždy?

Pronajímáte byt? Máte strach z neplatičů, z nájemníků, kteří toho zničí více, než pokryje kauce, z podávání daně z pronájmu, nebo z toho, že budete mít byt neobsazený a nový nájemník bude v nedohlednu? Vše můžete řešit, a navíc velmi moderně!

Koupili jste si byt takzvaně „na investici“ nebo ho zdědili? Řešíte, že je potřeba byt pronajmout, abyste do své investice akorát neinvestovali další peníze? Nebo se už na nájemním trhu pohybujete nějaký ten pátek? Ať tak, či onak, pokud ještě nemáte „osvědčeného“ nájemníka, problémy máte stejné. Dohady s nájemníky o tom, co už v bytě rozbité bylo a nebylo, když se nastěhovali, potíže s neplatiči nájemného, řešení obsazení právě uvolněného bytu, abyste se nemuseli trápit výpadkem příjmu (zvlášť, když jste si na byt brali hypotéku)…

Nájemníci si našli nové bydlení! Kde rychle najít nové, kteří nebudou neplatiči nájemného?

Už vás rozčiluje, že do svého nájemního bytu letíte pokaždé, když nájemníkům praskne žárovka? Samozřejmě nejsou jen problémoví nájemníci, ale i ti, o kterých po celou dobu nájmu skoro nevíte, vám mohou přidělat spoustu práce. Například když vám nečekaně oznámí, že si našli jiné bydlení. Samozřejmě máte domluvenou výpovědní dobu, ale na to, aby člověk našel spolehlivé nájemníky, jsou i ty tři měsíce málo!

Samozřejmě se ke všemu můžete postavit čelem, vyčlenit si na hledání nových nájemníků jeden den v týdnu a poctivě v bytě prohlídkovat, nechat si v advokátní kanceláři zpracovat nájemní smlouvu na míru, sepsat s novými nájemníky „pravidla hry“ a doufat, že je budou dodržovat a nebudou vám volat v nekřesťanské hodiny, že jim netopí radiátory, nebo že se nebudete muset kvůli neplatičům obracet na soud. 

Neplatiči nájemného: Jak se vypořádat s neplatiči nájemného? Může se to protáhnout!

Neplatiči nájemného. Snad největší strašák všech majitelů investičních bytů. Do koupě jste investovali své vlastní prostředky, popřípadě jste se v bance upsali ke třicetiletému splácení úvěru, a pak se najde někdo, kdo vám dobře nalinkovaný plán naruší. Řízení s neplatiči nájemného je zdlouhavé. V první řadě zahrnuje řadu písemných upomínek, kterými svého nájemníka pravidelně vyzýváte, aby si to rozmyslel a přeci jen zaplatil. Když už dluží dva nájmy, můžete mu poslat výpověď z nájmu s tříměsíční výpovědní lhůtou… a tak dále. Nakonec se po několika měsících můžete sejít u soudu.

V Německu bydlí v nájmu skoro polovina lidí – jak to dělají, že se z toho ještě nezbláznili?

Zatímco v České republice nemá nájemní trh až tak pevně vybudovanou základnu, protože necelých 80 % Čechů bydlí „ve svém“, ve zbytku Evropy to tak není. Zejména západní Evropa má bilanci nájemní bydlení vs. vlastní bydlení poměrně vyrovnanou. V Německu bydlí ve vlastním bydlení pouze 50,4 % obyvatel. 

Co kdybychom vám řekli, že si můžete usnadnit život?

I u nás se ale nájemní trh naštěstí poslední roky stabilizoval a s tím se objevily i moderní služby, které vám cobymajitelům bytů mohou usnadnit život! Pokud jste si vysnili, že si s nájemním bytem zařídíte „pasivní příjem“, ale za poslední měsíce a roky vám spíš přijde, že se jedná o velmi „aktivní příjem“, máme pro vás tip – jde to i bez starostí, bez zbytečných vrásek, bez telefonátů, bez hádek, bez upomínacích dopisů…

Chtěli byste, aby někdo vymáhal dlužné nájemné za vás?

Co kdybychom vám řekli, že všechno toto může někdo obstarat za vás (včetně obávané komunikace s neplatičem) a vy i tak dostanete nájemné? Zní vám to bláznivě a přemýšlíte, roč by to někdo dělal? Protože existují profesionálové, kteří se na nájemním trhu pohybují jako ryby ve vodě. Znají všechna úskalí, právní základy a navíc ví, jak poznat spolehlivého nájemníka, protože si ho umí „proklepnout“.

Novorent není typický prostředník – je to váš nový nájemník!

Řeč je o společnosti Novorent, která se zabývá kompletní správou nájemních bytů. Scénář je to zcela dokonalý! Byt si od vás pronajme přímo společnost Novorent a dál ho pronajímá na své vlastní riziko. Novorent se stane vaším vysněným nájemníkem, protože nájem obdržíte na účet vždy na den přesně a o byt bude špičkově postaráno.

Už vás nikdo nebude volat k vytopené koupelně

Protože umí Novorent ve správě nájemních bytů opravdu chodit, sežene do bytu spolehlivého nájemníka a vše okolo pronájmu obstará za vás. Profesionální správci nemovitostí z Novorentu byt pravidelně kontrolují a zajišťují i údržbu – takže už vás nikdo nebude volat k vytopené koupelně. Tuto starost na sebe bere váš nový (a snový) nájemník – Novorent.

S Novorentem také odpadá veškerá komunikace s podnájemníkem. Takže pronajímat byt nyní můžete i tehdy, když jste 100% introverti a při pomyšlení na hovory s cizími lidmi máte osypky. Vy budete jen dostávat pravidelný report o stavu bytu včetně fotografií a stavů měřičů.

Také vás děsí začátek roku, protože se blíží období daňových formulářů? Podklady k dani z pronájmu budete mít od Novorentu! 

Novorent za vás také zajistí pojištění domácnosti, odpovědnosti za škody, veškeré právní záležitosti týkající se obnovování, prodlužování a ukončování smluv s podnájemníky a jako bonus pro vás připraví podklad pro pravidelný roční odvod daně z pronájmu… aha, daně? Příjem z pronájmu je příjem jako každý jiný, a pokud jste novopečenými majiteli investičního bytu, možná vás nová daňová povinnost nepříjemně zaskočila… „Další daně… to budou zase formuláře…“ S Novorentem tato starost naštěstí odpadá.

A proč by to někdo všechno dělal za mě? To určitě nebude zadarmo!“ možná vám prolétlo hlavou. S Novorentem si můžete domluvit různé varianty spolupráce, kde se dohodnete i na výši provize. Není výjimkou, že klient k Novorentu přijde s představou nájemného a na tom se společně skutečně dohodnou. V Novorentu pracují profesionálové, kteří umí sehnat nájemníky i za vaše nájemné s provizí navrch. Tím, že se na nájemním trhu pohybují, mají snazší cestu k informacím i praxi, takže už ví, co a jak, a navíc umí pracovat i s moderními marketingovými nástroji, které dnes prodávají, tedy v tomto případě pronajímají.

Chcete dostávat až 100 % nájemného, i když je byt neobsazený?

To nejlepší jsme si nechali úplně nakonec. Máte panickou hrůzu z toho, co se stane, až vám z bytu náhodou nájemník odejde a vy ho nebudete mít několik měsíců obsazený? S příjmem počítáte, nebo dokonce splácíte hypotéku… co teď? Je možné se domluvit i na tom, že Novorent bere toto riziko kompletně na sebe a i při neobsazeném bytě vám vyplácí až 100 % nájemného!

Pronájem bytu nemusí být vaše noční můra. Všechno můžete obstarat, aniž byste si zbytečně zvyšovali tlak. Když svěříte byt do správy profesionálům, bude o něj královsky postaráno a nikdy nemusíte přijít o svůj pasivní příjem. Odpadnou vám nejen telefonáty kvůli všemožným nutným opravám, ale i komunikace s neplatiči. Kromě stálého pasivního příjmu tak získáte nedocenitelný klid v duši!

Vlastníte nemovitost k pronájmu? 
Pronajměte ji Novorentu.

Kolik Vám budeme platit zjistíte po vyplnění formuláře.

Formulář blog – leady

Zajímá vás, jak na pronájem bytu? Stáhněte si naši příručku pro majitele na ebook.novorent.cz.

Související témata

Pronájem na dálku — Jak spravovat nájemní byt ze zahraničí?

Život na cestách nebo pracovní příležitosti v zahraničí – to jsou dobrodružství, které mnozí z nás touží zažít. Ale co dělat s bytem, když se ocitnete stovky či tisíce…
Přečíst více

Zvýšení nájemného: 5 věcí, díky kterým si budete moct říct o víc

Zvýšení nájemného? 5 věcí, díky kterým si budete moct říct o víc! V každém podnikání se snažíme maximalizovat svůj zisk – podnikáme k tomu nejrůznější kroky, snažíme se…
Přečíst více

Garantovaný nájem v Novorentu: Jak funguje?

V Novorentu vám můžeme slíbit, že svůj nájem dostanete vždy ve smluvené výši a včas – a to i tehdy, když váš byt není obsazený, když podnájemník s platbou…
Přečíst více

Přepis energií při pronajímání – nechat na sebe nebo přepsat na nájemníka?

Přepis energií při pronajímání bytu – je výhodnější energie přepsat nebo si je nechat napsané na sebe? Vytvořili jsme přehledné srovnání.
Přečíst více
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram